Свято Першого дзвоника 2017

2017-09-01

1 вересня… Ніжна, лагідна, турботлива пісня батьківських сердець. Діти переступають поріг дитинства, зазирають у юність,торкаються зрілості.
У Переселенській ЗОШ сьогодні дійсно свято – свято зустрічі зі школою, своїми вчителями та однокласниками. Але є учні, для яких цей день не просто свято, а свято величне. Звичайно, ми маємо на увазі тих, хто переступає поріг нашої школи вперше.

На лінійку запросили найменших учасників свята -першокласників. Їх бурхливими оплесками зустріла вся шкільна родина. Коли вони зайшли на шкільне подвір'я, їх зустріла директор школи із хлібом і сіллю , мама першокласника від імені батьків благословила іконою , перша вчителька привітала, як здавна ведеться на Україні, рушником, а учениця 11-го класу подарувала корзину із подарунками.

Урочисту лінійку, присвячену святу Першого дзвоника, святу Знань, оголосили відкритою! Лунає гімн України.

Багато є професій в світі –Не порахуєш їх ніколи,Та знають всі – дорослі й дітиПрофесію директор школи!Тож перше привітальне слово сказала директор школиБалацька Зінаїда Петрівна.

На нашому святі було багато гостей, які бажали від щирого серця привітати нашу шкільну родину із цим сонячним святом.Слово для привітання надали начальнику Кагарлицького районного сектору ГУ ДСНС України у Київській області майору служби цивільного захисту Кудрику Олегу Васильовичу.

Щирі та теплі слова сказала секретар сільської ради Шевченко Сніжана Анатоліївна.

Жодне свято Першого дзвоника не проходить без матеріальної підтримки нашого спонсора директора ПСП "Переселенське К" Верголяса Віктора Володимировича. Від його імені із привітаннями та подарунками прийшла агроном ПСП "Переселенське К" Лісова Галина Василівна.

Ключ до країни знань одинадцятикласниця Андрущенко Юлія передала найменшим учасникам свята першокласникам і побажала їм щоб з ним пішли вони у перший клас і були кращими за них. Ключ відкриває дорогу до бажання вчитися у серцях наших учнів.

Малі першокласники прийняли щире напутнє слово від своєї першої вчительки – Махун Тетяни Олександрівни. Разом із нею вони розпочнуть цікаву подорож до Країни Знань, будуть навчатись долати труднощі у навчанні й підкоряти вершини різних наук.

Першокласникам теж було що сказати , вони підготували багато гарних віршів та заспівали пісеньку.

Від імені батьків першокласників всіх привітала Терещенко Юлія Іванівна.Сказала щирі, напутні слова для своїх дітей.

Сьогодні свято не тільки у першокласників. Останній раз зустрічають свято Першого дзвоника учні 11 класу.Ось так 10 років тому, щасливі і хвилюючі, з татами і мамами за руку, вони переступили поріг цієї школи. Для них вона стала другою домівкою.

На святі лунали музичні вітання від дітей для всіх присутніх на святі.

Сьогодні в день святковий, урочистийПрийміть, шановні вчителі,Подяку, пісню, квіти ці барвистіІ наш уклін від серця до землі.Після цих красивих слів усі присутні школярі подарували вчителям квіти За безсонні ночі і турботи,За одвічні вчительські клопоти,За слова, що піднімають з болю.За усмішку, за щасливу долю.

Ось і настала найурочистіша мить нашого свята. Зараз озветься до нас своїм лунким голосом перший шкільний дзвінок і сповістить про початок нового навчального року — нової сходинки на шляху пізнання. Право дати перший дзвоник надали учениці 1-го класу Махун Вікторії та учню 11-го класу Тарасюку Сергію.

Свято закінчилось , лінійку оголосили закритою, лунає Гімн України.

Мамою вишитий рушник,Розвівається, малята хай над вами.І благословення хай звучить,Всіяне пшеницею й житами.Після цих слів батьки із рушниками зробили арку, а ведучі запросили школярів, вчителів , усіх присутніх на перший урок.
Побажали всім: Нехай всім щастить! У добру путь!

Кiлькiсть переглядiв: 393

Коментарi